FAQ

IS ER IETS WAT IK MOET WETEN VOOR IK ME LAAT BEHANDELEN?

We geven u de raad om enkele dagen voor de behandeling geen aspirine of andere niet-steroïdale ontstekingsremmers in te nemen (tenzij u die neemt voor een chronische ziekte). Als u die middelen niet inneemt, verkleint u het risico op blauwe plekken en bloedingen op de injectieplaats. Als u nog vragen hebt, stel die dan aan uw arts.

ZIJN ER BIJWERKINGEN?

Na de injectie kan de behandelde zone een lichte roodheid, zwelling of blauwe plek vertonen. Uw arts zal u daarover advies geven. Maak u geen zorgen, die bijwerkingen verdwijnen en vanaf 12 uur na de behandeling kunt u ze wegwerken met uw gebruikelijke make-up. Mochten die reacties toch langer dan een week aanhouden, wat onwaarschijnlijk is, of als u andere bijwerkingen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw arts. Bij elke injectie in de huid bestaat er een klein risico op infectie.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

De tijdsduur van de werking van het (niet-permanente) product verschilt.
Het resultaat van een Botulinium injectie is 3-6 maanden bij cosmetische toepassing en 3-12 maanden bij medische toepassing. Het cosmetische resultaat bij een filler is afhankelijk van snelheid waarmee het door het lichaam wordt afgebroken en welke filler er wordt gebruikt. Bij de ene persoon zal dit sneller zijn dan bij de andere. Meestal is de werking van fillers 6-18 maanden.

HOE LANG DUURT HET CONSULT?

Het injecteren zelf neemt slechts 15-30 minuten in beslag, maar u moet ook wat tijd rekenen om voor de behandeling uw wensen te bespreken met uw arts.