Wat is een peeling?

 

Een peeling is een behandeling die gebruikt wordt om de huid te verbeteren en de textuur van de huid van het gezicht glad en egaal te maken. Er worden verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht die er voor zorgen dat de bovenste beschadigde laagjes van de huid los laten en verwijderd worden. Dit betekent dat de huid als het ware gaat vervellen. Dit duurt meestal tussen de 2 en 7 dagen. Soms schilfert de huid ook echt, maar soms gaat het zo geleidelijk dat je dit niet merkt. Dat betekent niet dat de peeling niet werkt. Na de behandeling wordt er een vette crème op de huid aangebracht waardoor het schilferen voor het blote oog niet zichtbaar is, maar wel degelijk plaatsvindt. Deze crème werkt tevens desinfecterend en verzachtend.

 

Waarvoor gebruiken we peeling?

  • Frissere en jongere uitstraling van de huid
  • Verbetering van de conditie van de huid
  • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Verminderen van pigmentvlekken

 

De behandeling met een peeling

Vóór de behandeling wordt de huid gedurende 2-3 weken voorbereid met tretenoïne crème (een medicinale vorm van een vitamine A – crème). De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 15 minuten. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de peeling vloeistof op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na 1 tot 2 minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijk gevoel snel. Peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen. Tegelijkertijd wordt de lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.

 

Het resultaat van een peeling

De effecten van een peeling zijn vergelijkbaar met die van een (micro)dermabrasie en een lichte laserbehandeling. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht en de kleur van de huid wordt meer egaal gemaakt. De peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de zichtbare gevolgen van huidveroudering wil verminderen. Een peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect en is naast het gezicht ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid blijft langer mooi en egaal, wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert significant na een peeling. De eerste dagen na de behandeling voelt de huid wat strak aan. Na ongeveer vier dagen gaat de huid als het ware vervellen. De dode huidcellen laten dan langzaam los. Belangrijk is dat u aan deze ‘korstjes en velletjes’ niet trekt. Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten en komt er een nieuwe huid voor in de plaats. Een egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. De huid is nog wel kwetsbaar. Er wordt dan ook dringend geadviseerd niet te zonnebaden en in de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-licht. Dit om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen. Na circa 4 weken wordt het resultaat van de peeling bekeken. Het kan zijn dat voor een optimaal effect de behandeling soms 2 -4 keer herhaald moet worden.