Medische huidverbetering

Onze huid is belangrijk

 

De huid is ons visitekaartje. Een egale huid met een mooie gloed weerspiegelt een goede gezondheid en dat is aantrekkelijk. Imperfecties van de huid worden vaak als storend ervaren. Als we wat verder inzoomen blijkt dat imperfecties van de huid velerlei vormen kunnen aannemen die elk verschillende oplossingen kunnen hebben.

 

Pigmentvlekken

Voorkomen is beter dan genezen. Een goede huidverzorging, waarvan goede zonbescherming een belangrijk onderdeel is, ligt dan ook aan de basis van de preventie en behandeling van pigmentvlekken. Zonnevlekjes en andere oppervlakkige pigmentatie kunnen vaak al met alleen het Obagi NuDerm Systeem worden behandeld. Een behandeling in combinatie met peelings kan een nog beter resultaat geven. Hierbij kan worden gekozen voor oppervlakkige peelings en medium-diepe peelings of een laserbehandeling. Het hormoon-gerelateerde zwangerschapsmasker is een zeer hardnekkig pigmentprobleem en kan daarom het beste behandeld worden met een combinatie van een goed, persoonlijk geadviseerd crème en oppervlakkige en medium-diepe peelings. Daarnaast is een laserbehandelinng een effectieve methode voor het verminderen van pigment en kan een behandeling met eigen bloedplaatjes (PRP) het pigment ook verminderen. Het verminderen van pigmentvlekken kan lang duren en een goede motivatie, waarbij de voorgeschreven crèmes trouw gebruikt worden, is belangrijk in het behalen en het vasthouden van het beoogde resultaat.

 

Huidverslapping

Door het verminderen van collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid wordt de huid dunner en slapper. Hierdoor ontstaan rimpels en lijntjes en kan de huid makkelijker zakken. Bij het verstevigen van de huid staat een goede creme aan de basis. Vaak wordt deze basis gecombineerd met de Dermaroller voor thuisgebruik of als behandeling in de kliniek. Een beter resultaat wordt verkregen door deze basis aan te vullen met een peeling. De meest effectieve aanvullende behandeling is de agressievere laserbehandeling of een diepere peeling. Vraag ons vrijblijvend welke behandeling het beste past bij jouw situatie en jouw wensen.

 

Grove poriën en huidtextuur verbetering

De basis voor verbetering van poriën en huidtextuur is een huidverbeterend programma zoals het NuDerm Systeem. Om sneller betere resultaten te bereiken kan dit gecombineerd worden met de Dermaroller. Het meest effectief is om daarnaast te kiezen voor laser behandeling.

 

Littekens

Acne littekens en rood verkleurde littekens zijn het beste te behandelen met peelings of laser, in combinatie met een crème systeem dat is afgestemd op de persoonlijke situatie. Hypertrofische,dikke littekens kunnen soms behandeld worden met corticosteroid injecties. Wanneer een litteken is ingetrokken, is een filler de beste keuze en wanneer een litteken te groot is zal het chirurgisch moeten worden verwijderd. Voor striae is de combinatie met laser en dermarollertherapie het beste.

 

Moedervlekken & kleine huidafwijkingen

Kleine afwijkingen kunnen worden verwijderd met cryotherapie (bevriezing). Gaat het om een grotere huidafwijking, dan is de beste behandeling het chirurgisch verwijderen. Wanneer er enige twijfel bestaat over de goedaardigheid van een moedervlek, zal de arts je adviseren om een biopt van de huidafwijking te nemen voor verdere analyse. Soms is verwijzing naar de dermatoloog noodzakelijk.

 

Couperose

Verwijde bloedvaatjes kunnen ontstaan door een reactie op te veel talg in de huid. Soms speelt er ook een bacterie een rol bij couperose. Bepaalde crèmes kunnen de talgproductie verminderen. Het Obagi Rosaclear systeem is een crème systeem speciaal voor dit probleem ontwikkeld en kan deze roodheid goed verminderen.

 

Acne

Acne is een probleem van talg in de huid. Het Obagi Cleansiderm crème systeem pakt dit probleem goed aan. Daarnaast is het aan te raden om periodiek peelings te ondergaan waarin salicylzuur zit. In combinatie met een periodieke afspraak bij de schoonheidsspecialiste om de huid te reinigen is de behandeling optimaal.