Wat is een Dermaroller?

 

Dermaroller bestaat uit een roller met zeer dunne micronaaldjes. De Dermaroller is verkrijgbaar met naaldjes in verschillende lengtes (0,25 mm, 0,5 mm, 1,0 mm, 1,5 mm en 2,0 mm) en heeft een ergonomisch gevormd handvat voor optimale controle tijdens gebruik Het proces stimuleert het natuurlijke herstelmechanisme van de huid zonder dat de opperhuid permanent beschadigd wordt.

 

Hoe werkt de Dermaroller?

De dermaroller veroorzaakt een serie zeer kleine prikgaatjes in de huid. Dit is een lichte, tijdelijke beschadiging van de huid die ervoor zorgt dat de huid geactiveerd wordt en er groeifactoren vrijkomen die de productie van collageen en elastine doen toenemen. Het veroorzaken van een verhoogde collageenproductie is ook het doel van zeer veel andere huidverbeterende behandelingen zoals microdermabrasie, lasers en peelings. Dermarollertherapie activeert en stimuleert de lederhuid zonder dat de opperhuid wordt verwijderd. Omdat de opperhuid in tact blijft, is de herstelperiode kort en is het risico op permanente structurele beschadiging, zonovergevoeligheid, hyperpigmentatie of pigmentverlies nihil.

 

Waarvoor gebruiken wij de Dermaroller?

Dermaroller therapie is een behandelmogelijkheid geschikt voor zowel thuisgebruik (0,25 en 0,5 mm) als voor gebruik in de kliniek (1 mm en langer). Dermaroller therapie kan:

  • Rimpels en lijnen verzachten
  • Huidtextuur verbeteren
  • Littekens verzachten
  • Acne littekens verbeteren
  • Striae verbeteren
  • Oude operatie littekens verbeteren
  • Haarverlies verminderen

 

Is een Dermaroller veilig?

Het gebruik van de Dermaroller is, indien gehouden aan de voorwaarden, zeer veilig. Belangrijk om te onthouden is dat de Dermaroller niet mag worden gebruikt wanneer deze eerder door iemand anders werd gebruikt. Tijdens zwangerschap mag de roller gewoon worden gebruikt. Bepaalde crèmes en serums (bijvoorbeeld met Vitamine A) mogen echter niet gebruikt worden tijdens zwangerschap. Bij gebruik van roaccutane (isotretinoine) mag de roller niet worden gebruikt. Pas na een periode van minimaal 6 maanden nadat gestopt is met deze medicatie kan de roller worden gebruikt. Het is raadzaam om na 6 maanden te zijn gestopt met deze medicatie, de roller te testen op een klein huidoppervlak om te observeren hoe de huid heelt. Bij één van de volgende aandoeningen mag Dermaroller niet worden gebruikt

  • Huidirritatie.
  • Infectie (schimmels, bacteriën, virussen) van de huid
  • Actieve koortslip
  • Actieve acne
  • Actieve huidaandoeningen
  • Rosacea

 

De behandeling met de Dermaroller

We bieden dermarollers met verschillende naaldlengtes aan. De toepassing van de 0,25mm naaldlengte is dagelijks mogelijk en die van de 0,5mm wekelijks. Wanneer deze dermaroller vaak wordt gebruikt, zal de huid in de behandelperiode die gericht is op verbetering steeds mooier worden. Als de gewenste resultaten na enkele maanden zijn bereikt kan overgegaan worden op een onderhoudsbehandeling. Hiermee kunnen de resultaten jaren mee in stand worden gehouden.

Bij naaldlengtes van 1 mm en langer wordt eventueel een uur tot een half uur voor de behandeling een verdovende crème aangebracht. Nadat het gezicht is schoongemaakt met een cleanser en eventueel is gedesinfecteerd (bij rollers van 0,5 mm en langer), kan het serum worden aangebracht. Het rollen gebeurt in horizontale, verticale en eventueel ook diagonale richting, met een constante druk. Na het rollen wordt weer een serum aangebracht en in de huid gemasseerd. Eventueel wordt er een masker aangebracht of een ultrasone behandeling toegepast na het rollen.

Een behandeling met Dermaroller kan gevoelig zijn. Het hangt af van de lengte van de naaldjes. De dermaroller van 0,25 mm voor thuisgebruik kan de eerste keer bij gebruik een beetje onprettig zijn maar naarmate je deze vaker gebruikt wordt je huid dikker. Na een aantal keer zal je geen pijn ervaren en kan je langzaam toewerken naar het gebruik van een Dermaroller van 0,5 mm. De Dermarollers met langere naaldjes (1,0 mm, 1,5 mm en 2,0 mm) zullen alleen in de kliniek gebruikt worden. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van lokale verdoving zodat je niet of nauwelijks pijn zult ervaren.

De gemiddelde behandeling thuis neemt ca. 10 minuten in beslag. De behandeling in de kliniek duurt ca. 30 minuten en wordt voorbereid met verdovende crème en afgesloten met een verkoelend masker of een ontspannende gezichtsmassage.

 

Het resultaat van de Dermaroller

Na het rollen is de huid rood zoals bij een zonverbranding. Dat betekent dat het gezicht er rood uit kan zien, vooral bij gebruik van actieve anti-aging crèmes. Veel mensen kiezen er daarom voor om ’s avonds voor het slapen gaan te rollen. Een enkele keer zien we een kleine puntbloeding. Hoe langer de naaldjes, hoe groter de kans op puntbloedingen. De behandelde huid kan na een paar dagen licht gaan vervellen. In dat geval de velletjes niet actief van de huid trekken, maar met een crème de velletjes zacht houden. Raadpleeg de cosmetische arts voor de beste crème daarvoor. De collageen- en elastine reactie is een traag proces. Verwacht daarom geen directe resultaten, maar investeer minimaal zes maanden in de dermaroller therapie. Na zes maanden goed en regelmatig gebruik zullen duidelijke effecten waarneembaar zijn. Na een periode van ongeveer tien maanden zullen deze verbeteringen nog beter zichtbaar worden wanneer je trouw blijft rollen.