Wat is Platelet Rich Plasma (PRP)

 

De behandeling met Platelet Rich Plasma is uniek in zijn natuurlijke oorsprong. PRP plasma bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed (vandaar de bijnaam “Vampire facelift”.

In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende, strakkere huid krijgt.

Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen.

Wat PRP zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen.

Een groot voordeel van de behandeling met PRP is dat u wordt behandeld met uw eigen bloedplasma. 
Hierdoor is deze methode zeer veilig en vrij van overdraagbare risico’s.

 

Waarvoor gebruiken we PRP?

  • Huidverbetering gelaat
  • Huidverbetering hals
  • Huidverbetering handen

We nemen een kleine hoeveelheid bloed af dat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Dit duurt ongeveer vijf minuten. 
Het verkregen PRP injecteert de arts met een heel dun naaldje oppervlakkig in de huid. Eventueel wordt de huid voor de behandeling verdoofd met zalf. 
Na de behandeling doen de groeifactoren hun werk. Dit effect duurt een week of vier tot acht, waarna de tweede behandeling plaatsvindt.

 

De behandeling met PRP

Wij raden drie behandelingen aan. Daarna kunt u het effect constant houden door 1 behandeling per jaar uit te laten voeren.

 

Het resultaat van PRP

De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling.
Een PRP behandeling stimuleert de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het ‘type 1’. 
Collageen type 1 zorgt voor het behoud van een natuurlijke elasticiteit van de huid. Bij het ouder worden zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan.