Botox

 

Botuline Toxine (Botox/Bocouture/Vistabel) is een product waarmee we de spieren ontspannen die storende dynamische rimpels veroorzaken. Vaak wordt voor al deze verschillende producten de verzamelnaam Botox gebruikt, naar het gelijknamige product.

 

Wat is Botox?

Botuline Toxine  (oa. Botox en Bocouture) is een stof die de spieren ontspant en wordt al vele jaren gebruikt in de geneeskunde. Het bijzondere van deze injectable is dat het de oorzaak van rimpels aanpakt, namelijk de spieractiviteit. Door Botox in de spier te spuiten, wordt de zenuwimpuls die voor de samentrekking zorgt tijdelijk geblokkeerd. Hierdoor is Botox voor de behandeling van mimische rimpels effectiever dan een rimpelvuller en voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels. De rimpels worden verzacht of verdwijnen volledig. Het effect van Botox is niet blijvend. Een behandeling kan zonder problemen worden herhaald. Deze injectable wordt als volkomen veilig beschouwd.

 

Waarvoor gebruiken we Botox?

  • Verminderen van kraaienpootjes
  • Verminderen van lachrimpels
  • Het ontspannen van de fronsrimpel
  • Het ontspannen van een ongewenste gezichtsuitdrukking (bijvoorbeeld sterk ingetrokken mondhoeken)

 

De behandeling met Botox

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Met een dunne injectienaald brengt de arts Botox aan in de spier die de rimpel of ongewenste gezichtsuitdrukking veroorzaakt. De injectie geeft slechts een licht branderig gevoel. Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Dit is na ongeveer een uur verdwenen.

 

 Het resultaat van Botox

Het resultaat van de behandeling is al na drie tot tien dagen te zien. De huid ziet er zichtbaar ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep. Na 15-30 dagen is het effect optimaal. Het effect van de Botox behandeling houdt drie tot vier maanden aan. Naarmate een Botox behandeling vaker wordt herhaald houdt het effect op de rimpels langer aan. Dit varieert van zes tot negen maanden.