Wat is Radiesse?

 

Radiesse is een lang blijvend, maar niet permanent vulmiddel. Het is samengesteld uit een gel (70%) en calcium-hydroxyapatiet (CaHa)-deeltjes (30%) en is opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen. Deze komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor Radiesse veilig  is voor het vullen van zacht weefsel. De ingespoten gel lost geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen die de plaats rondom de CaHa-deeltjes innemen. Hierdoor ontstaat een zachte en flexibele vulling die bestaat uit CaHa-deeltjes en natuurlijk lichaamseigen weefsel (collageenmatrix). De CaHa-deeltjes vallen slechts langzaam uit elkaar en worden op natuurlijke wijze afgebroken. Radiesse is vooral geschikt voor de neuslippenplooi en de marionetlijnen en diepere rimpels. Daarnaast is het zeer geschikt voor het herstellen van volumeverlies bij de wangen en het jukbeen en het verbeteren van de contouren van kin en kaaklijn.

 

Waarvoor gebruiken we Radiesse?

  • Opvullen neuslippenplooi
  • Verzachten marionetlijnen en afhangende mondhoeken
  • Volumeverbetering jukbeen
  • Verbetering contouren kaaklijn
  • Kinvergroting

 

De behandeling met Radiesse

Op gevoelige plaatsen verdoven we de huid vooraf. De cosmetische arts injecteert Radiesse met een dunne  naald onder de huid. Na de behandeling kan de huid er wat rood en gezwollen uitzien. Ook kunnen blauwe plekken  onstaan. Dit is van tijdelijke aard. De zwelling trekt na twee dagen weg. Eventuele blauwverkleuring is met make-up goed te camoufleren. Direct na de behandeling voelt de vulling hard aan, dit verdwijnt binnen een paar weken en dan neemt de vulling de zachtheid van het omliggende weefsel aan. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

 

Het resultaat van Radiesse

Na een behandeling met Radiesse is het resultaat direct zichtbaar. U profiteert één tot twee jaar van een behandeling met Radiesse. De vulling blijft op de plek waar deze is geïnjecteerd. Meteen na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten hervatten. Voor een optimaal resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Een tweede behandeling kan na vier weken plaatsvinden. Soms is er een touch-up-behandeling nodig.