Less is more

Less is more

Als cosmetisch arts kom ik vaak artikelen tegen zoals hieronder uit de Telegraaf over factoren die de aantrekkelijkheid van een gezicht bepalen. Ik ben het er echter niet mee eens dat per definitie grote lippen en ogen mooi zijn. Ik heb te veel grote lelijke lippen gezien na fillerbehandelingen elders.
Ik streef daarom naar een natuurlijk resultaat. Mijn motto is dan ook “Less is more”!

 

Wat maakt een vrouw aantrekkelijk?

Met een hoop make-up, nephaar en de juiste kleding kun je schoonheid best faken, maar zonder al deze malaise: Wat maakt iemand nou echt aantrekkelijk? Onderzoekers dokter Kang Lee en dokter Pam Pallet hebben een aantal factoren onderzocht die de aantrekkelijkheid van een vrouwengezicht voor anderen vaststellen.

Perfecte verhouding
De oude Grieken gingen al uit van de gulden snede, de perfecte verhouding voor kunst, architectuur en ook voor je gezicht. Voor het gezicht bestaat er volgens de onderzoekers een perfecte afstand tussen de ogen en een perfecte afstand tussen de ogen en de mond. Zo is de ideale afstand tussen de ogen en de mond, 36 procent van de lengte van de totale gezicht. De ideale afstand tussen de ogen is 46 procent van de totale breedte van je gezicht. Met deze verhoudingen in je achterhoofd zou je ze dus optisch kunnen manipuleren door bijvoorbeeld een pony te laten knippen, hierdoor lijkt je gezicht een stuk korter.

Groot
Volgens Pallet en Lee zijn er nog meer factoren die de aantrekkelijkheid van een gezicht bepalen. Ze noemen dit de ‘sexual dimorphic cues’. Deze maken ons aantrekkelijker voor het andere geslacht. Voor vrouwen zijn deze ‘cues’: grote ogen en volle lippen. Hoe opvallender je ogen en lippen zijn, hoe groter het contrast met de rest van het gezicht.

Rood
Marilyn Monroe droeg dus niet voor niets steevast rode lippenstift. Een Franse studie vond dat serveerster die rode lipstick droegen, een hogere fooi van mannen kregen dan serveersters die geen rode lippen hadden. Een studie aan het Gettysburg College ontdekte dat het contrast met ogen, lippen en gezicht zelfs bepalend is voor hoe jong/oud we mensen inschatten.

(Bron: Telegraaf 15 mei 2013)